GR | EN | TR
linkedinGRtwitterGRfacebookGR

 

header-nea.jpg

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23-25 Μαΐου 2019 - CEPI ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2019

Η ΜΕΛ M.A.E. έχει την τιμή να οργανώσει, να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Χαρτοβιομηχανιών (CEPI Cartonboard), το μεγαλύτερο του κλάδου για το 2019.
Με περισσότερες από 490 ευρωπαϊκές εταιρείες να εκπροσωπούνται, το συνέδριο αυτό αποτελεί την ιδανική ευκαιρία ανταλλαγής δημιουργικών απόψεων και παρουσίασης νέων τεχνολογικών εφαρμογών που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις του μέλλοντος για τη βιομηχανία χάρτου.

Ιστορίες από Χαρτόνι

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «ΜΕΛημά μας», της Μακεδονικής Εταιρείας Χάρτου, παρουσιάστηκε η έκθεση του εικαστικού Μανώλη Χάρου «Ιστορίες από χαρτόνι - Αισώπειοι μύθοι»,  στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης - Casa Bianca, από 15/05/2017 έως 15/07/2017, με επιμελητές τους ιστορικούς τέχνης Γιάννη Μπόλη και Δόμνα Γούναρη. Ο εικαστικός, έχοντας αναζητήσει και μελετήσει αναπαραστάσεις των Μύθων σε πολυάριθμα εικονογραφημένα χειρόγραφα και εκδόσεις, παρουσίασε δισδιάστατες και τρισδιάστατες συνθέσεις από χαρτόνι, που συγκροτούν στο σύνολό τους ενιαίο περιβάλλον, με κεντρικούς ήρωες τα ζώα που αποκτούν φωνή και ανθρώπινες ιδιότητες, χαρτογραφώντας έναν πολυδιάστατο εσωτερικό κόσμο συναισθημάτων. Περισσότεροι από 1000 μαθητές συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές δράσεις  της έκθεσης καθώς ο πρωταρχικός στόχος της έκθεσης ήταν εκπαιδευτικός, προσβλέποντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών όσον αφορά στην ανακύκλωση, καθώς και στην κινητοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους. Επίσης, ειδικά για την παρουσίαση αυτή, ο καλλιτέχνης σχεδίασε μια μεγάλη ιχνογραφία σε χαρτόνι και οι νεαροί επισκέπτες συμμετείχαν στην ολοκλήρωσή της προκειμένου να αισθανθούν τη χαρά του παιχνιδιού και της δημιουργικής έκφρασης, παίρνοντας μέρος σε ένα ευφάνταστο εικαστικό «παιχνίδι».

Επετειακή εκδήλωση 50 χρόνια στο ΜΜΘ

Τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε η  Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου, ΜΕΛ, σε επετειακή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στη ζεστή και συγκινητική αυτή βραδιά, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικές στιγμές της πενηντάχρονης διαδρομής της εταιρείας, με έμφαση στο δημιουργικό παρόν και το δυναμικό μέλλον της παράλληλα παρουσιάζοντας δράσεις του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας με γενικό τίτλο «ΜΕΛημά μας».

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), κ. Αθανάσιος Σαββάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΛ, κ. Ευθύμιος Ναλμπάνης. 

Το  παρόν έδωσαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, επαγγελματικών φορέων, φορέων του δημοσίου, Προξενείων, επιχειρήσεων και βιομηχανιών, εργαζόμενοι και ΜΜΕ.

Τη βραδιά παρουσίασε ο καταξιωμένος ηθοποιός, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σε σκηνοθεσία του Χρίστου Γεωργίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπέροχη Πέννυ Μπαλτατζή και τους μουσικούς της. 

Η πέμπτη επέτειος της παρουσίας του PAK GROUP

Η πέμπτη επέτειος της παρουσίας του PAK GROUP στην Ελλάδα μέσω της ιδιοκτησίας του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΕΛ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ ΜΑΕ, βρίσκει την μοναδική Ελληνική χαρτονοβιομηχανία να ολοκληρώνει το πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από την διοίκηση και εγκρίθηκε από τον μέτοχο, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Βασικοί στόχοι του σχεδίου αυτού ήταν καταρχάς η βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας με την κατασκευή, εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας βιολογικής επεξεργασίας υδάτων δυναμικότητας 17.000 κυβικών μέτρων και δαπάνης 2 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Η δραστική μείωση του κόστους παραγωγής θερμικής ενέργειας με την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ατμού με χρήση βιομάζας δυναμικότητας 20 MW προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Βελτίωση της συσκευασίας του τελικού προϊόντος με την αγορά της υπερσύγχρονης γραμμής συσκευασίας MSK προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίου ευρώ και πλήθος άλλων παρεμβάσεων κατά την 4ετία 2013 – 2016 συνολικής δαπάνης 4 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Η πορεία της εταιρείας κατά το παραπάνω διάστημα και τα αποτελέσματα των επενδύσεων της 4ετίας, έδωσαν την δυνατότητα στη διοίκηση της ΜΕΛ σε ευρεία σύσκεψη στα κεντρικά του ομίλου στην Κωνσταντινούπολη τον Σεπτέμβριο του 2016, να διεκδικήσει και να πετύχει τη συναίνεση του μετόχου για την ταχύτατη ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου, με την διάθεση 11,6 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του μεγαλύτερου μέρους της γραμμής χαρτονοποίησης στοχεύοντας στην βελτίωση της ποιότητας και κυρίαρχη στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας του εργοστασίου κατά 20%, ποσότητα που αναμένεται να προσθέσει 15 εκατομμύρια ευρώ στον κύκλο εργασιών της εταιρείας με πλήθος ευεργετικών αποτελεσμάτων στην κοστολογική διάρθρωσή της.

Η επένδυση ολοκληρώθηκε κατά το χρονικό διάστημα 23/06/2017 – 23/07/2017 σε απόλυτη συμφωνία με το προσχεδιασμένο χρονοδιάγραμμα και αφορά κατά κύριο λόγο:

 Εγκατάσταση και λειτουργία shoe press
 Εγκατάσταση και λειτουργία offset press
 Εγκατάσταση και λειτουργία first press
 Εγκατάσταση και λειτουργία couch press
 Αναβάθμιση του στεγνωτικού τμήματος με προσθήκη κυλίνδρων.
 Προσθήκη νέας γραμμής πολτοποίησης.
 Αντικατάσταση του συστήματος ΧΜ1
 Αναβάθμιση του QCS .

Ανάδοχοι των παραπάνω είναι οι οίκοι VOITH για τον μηχανολογικό εξοπλισμό και SAEL για τον ηλεκτρολογικό, οι οποίοι συνεπικορούμενοι από το προσωπικό της ΜΕΛ και πλήθος Ελληνικών συνεργείων, έφεραν σε πέρας το μεγάλο αυτό έργο.

Ευχαριστούμε θερμά τους πελάτες μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την κατανόηση και συμπαράσταση που επέδειξαν κατά το διάστημα της υλοποίησης της επένδυσης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


 

ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

 

contact1ok.jpg

MEL NEWS


 

Εγγραφείτε στο site μας για να ενημερώνεστε για τα νέα μας.

linkedintwitterfacebook
footer2
footer ask

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

 «Χρησιμοποιούμε cookies στην ιστοσελίδα μας για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Χρησιμοποιώντας τη www.melpaper.com αποδέχεστε τη χρήση τους.»